Тільки найкращі IT рішення

Як привернути увагу роботодавця мрії за допомогою власного WordPress блогу

Час читання: 3хв.

Усім нам знайомий старий вислів: “Зв’язки вирішують усе”. Він пояснює, чому племінника боса взяли на роботу або чому партнер по тенісу директора отримав підвищення. Більшість людей вважає, що професійні та особисті зв’язки – це найважливіший інструмент пошуку роботи.

Наші зв’язки можуть зіграти велику роль, коли ми намагаємося зробити кар’єру, покращити теперішню ситуацію на роботі або отримати підвищення. Що ж таке зв’язки? Це всього лише мережа корисних знайомств i краще починати будувати її прямо зараз.

Нелегко створювати та підтримувати відносини з іншими людьми. Ніколи не втрачайте можливості покращити свої соціальні навички, тому що ваші професійні та особисті зв’язки можуть перемістити ваше резюме на перше місце або просунути вас угору по кар’єрній драбині.

У наш час блоги можуть допомогти стати більш соціально активним. Не вагайтесь в створенні свого блогу WordPress, особливо якщо ви шукаєте роботу або повністю хочете змінити кар’єру. Найчастіше роботодавці отримують купу одноманітних резюме, отже маючи блог, ви зможете розказати про себе незвичайним способом та виділитись з натовпу.

З цієї статті ви дізнаєтеся, як вести блог так, щоб привернути увагу потенційних роботодавців.

  • Визначте свою майбутню кар’єру

Мета вашого блогу – привабити потенційних роботодавців та знайти роботу своєї мрії. Спочатку треба вирішити, ким ви прагнете стати, яка саме робота відповідає вашим навичкам та інтересам. Можливо, вам слід попрацювати над вдосконаленням власної майстерності чи навчитись робити щось нове. Ставлячи цілі, слід чітко сформулювати, чим саме ви хочете займатись, а не просто розповідати про бажану посаду і розмір зарплатні.

Отже, уявімо, що ви проаналізували усі свої сильні сторони та професійні бажання, тим самим обравши свій майбутній шлях. На цьому етапі ви зможете визначити свою цільову аудиторію та зайнятись пошуком потенційних роботодавців. Контент вашого блогу повинен показувати вас в найкращому світлі. Переглянувши його, ваш потенційний роботодавець має бути впевнений, що ви хороший спеціаліст та гарний кандидат на цю посаду.

  • Створіть та додайте особисте портфоліо

Онлайн портфоліо може бути яскравою і незвичайною візитною карткою для майбутніх роботодавців. Зберіть усе краще, що ви коли-небудь створювали, усе, чим ви пишаєтесь, адже портфоліо завжди має бути під рукою.

Додати портфоліо дуже просто, використовуючи один із плагінів WordPress. За допомогою плагіну Portfolio ви зможете створювати необмежену кількість проектів з назвою, описом, зображеннями, використаними технологіями і т. д. Цей плагін також дозволяє вам додавати віджети з категоріями портфоліо, слайдер з виділеними роботами і багато іншого.

Не забувайте постійно оновлювати своє особисте портфоліо, щоб воно відображало всі ваші теперешні вміння та досвід. Таким чином, ще не поспілкувавшись з вами особисто, роботодавець буде впевнений, що ви справжній професіонал.

  • Використовуйте блог для демонстрації свого досвіду

Після створення портфоліо настає час зосередитись на вашому блозі. Кожний опублікований запис має демонструвати вашу авторитетність в обраній сфері.

Ось декілька рекомендацій для ефективного ведення блогу:

  • Намагайтесь посилатись до свого портфоліо, як тільки можливо. Наприклад, описуючи більш детально свої проекти, які продемонстровані у портфоліо.
  • Викладайте свої думки щодо нововведень у вашій галузі.
  • Публікуйте записи про свій успішний досвід.
  • Додавайте гарні зображення, щоб зробити свій блог вражаючим. Найкраще для цієї задачі підійде плагін Gallery. З ним ви легко зможете розмістити галереї на своєму блозі, створити альбоми, налаштувати їх зовнішній вигляд і багато іншого.

Загалом, кожен ваш запис повинен наближати вас до професії вашої мрії.

  • Додайте відгуки від своїх клієнтів

Відгуки – один із найпотужніших інструментів для демонстрації ваших навичок і досвіду. Адже люди більше довіряють рекомендаціям третьої, незацікавленої сторони. Розмістіть відгуки клієнтів на своєму веб-сайті – це чудовий спосіб викликати довіру у майбутнього роботодавця. Після збору відгуків, ви самостійно зможете додати їх на свій сайт, але також існують спеціальні плагіни, які допоможуть вам зробити це більш професійно. Наприклад, простий та повністю безкоштовний плагін Testimonials допоможе вам додавати відгуки клієнтів в записи, сторінки та віджети WordPress.

Отже, якщо ви виконаєте ці кроки, то будете мати чудовий блог WordPress з портфоліо, галереєю та відгуками. Зорієнтувавши свій блог на пошук роботи, ви обов’язково покращете свої кар’єрні зв’язки, продемонструєте свої найкращі професійні навички та досвід, а також познайомитесь з потрібними людьми в своїй галузі.