Тільки найкращі IT рішення

Про важливість підтримки власного сайту

Час читання: 2 хв.

Усі ми з вами розуміємо, наскільки очевидний впливу інтернету на маси. Кожна третя людина на планеті є активним користувачем мережі інтернет. Щодня більше 70% людей борознять простори Інтернету в пошуках товарів, послуг та інформації про місцеві підприємства. І можливо десь прямо зараз якийсь бізнесмен усвідомив необхідність створення власного сайту.

З іншого боку, дуже часто ті, у кого вже є сайт, вважають, що на цьому справа закінчена, раз він є, то нічого змінювати не треба: працює – і добре. Але багато людей навіть не підозрюють, які колосальні втрати прибутку відбуваються щодня через те, що у них непрацездатний сайт.

Для того, щоб ви остаточно переконалися, яке величезне значення має відповідність вашого сайту останнім стандартам і трендам, ми підготували список найбільш важливих моментів, на які необхідно звернути увагу.

Відповідність останнім технічним стандартам.

З метою підтримання безпеки і стабільної роботи необхідно періодично оновлювати програмне забезпечення вашого сайту. Швидке завантаження – і у вас є всього кілька секунд для того, щоб справити враження на вашого потенційного клієнта, коли він заходить на ваш сайт. Часто мобільний інтернет дуже повільно завантажує сторінки – це теж необхідно враховувати. Коли сайт довго завантажується, то швидше за все потенційний клієнт не захоче продовжувати, і ваш сайт не виконає свого призначення. Потрібно оптимізувати зображення і код.

Актуальність інформації про ваші товари або послуги.

Найчастіше люди шукають наявність товарів, години роботи, адресу, контактну інформацію та відгуки, тому для того, щоб потенційні покупці перетворювалися в ваших клієнтів, необхідно розмістити цю інформацію на вашому сайті. Близько 18% людей, які шукали інформацію про компанії, здійснюють покупки в цей же день. Більше 85% людей довіряють як відгукам на сайті компанії, так і особистим рекомендаціям. Зазвичай ваші потенційні клієнти не можуть знайти потрібну інформацію на вашому сайті або не довіряють інформації на ньому.

Естетика, привабливість і зручність.

Згідно зі статистикою, 35% компаній міняють дизайн свого сайту кожні два роки, після чого продажі збільшуються в середньому на 27%. Люди оцінюють книжки за обкладинкою, також як і сайти, тому дизайн вашого сайту повинен бути якісним і відповідати останнім трендам. Подумайте, це важливо, адже можливо, що ваші конкуренти вже замовили новий дизайн для їхнього сайту.

Коректне відображення у бразуерах, системах і пристроях.

Якщо користувач побачить візуальні проблеми, то в більшості випадків клієнт не зможе знайти потрібну інформацію, і він піде, а вся ваша реклама виявиться марною. 50% використовують смартфони. Сучасні алгоритми пошукових систем знижують рейтинг сайтів, які погано відображаються на мобільних пристроях.

Як бачите, успіх безпосередньо залежить від актуальності сайту вашої компанії. Тепер ви розумієте, що без якісного сайту досить важко розвивати свій бізнес на сучасному ринку. Настав час вийти на новий рівень і ми з радістю вам допоможемо!